Smörgåsbord

Klassiskt Skånskt smörgåsbord så som det skall vara Serveras följande dagar: Långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, 1:a maj och mors dag
Pris per person 385:- Barn 12:- per år upp t.o.m. 12 år, 13-16 år 185:-

Sallader

Rödbetssallad

Tomatsallad

Potatissallad

 

Sill

Gräddfil

Hackad rödlök

Löksill

Matjessill

Svens citronsill

Currysill

Vitlöksgravad sill

Senapsgravad sill

Branteviks sill

Stekt sill

Tomatsill

Kaviarsill

 

Lax, makrill & Ägg

Gravad ASC-lax med hovmästarsås

Varmrökt lax med dillmajonnäs

Rökt jägerkryddad makrill med äpple/kapris/örtsås

Ägg från Stora Juleboda

 

Patéer

Räkmousse med Östarps Rhode Islandsås

Viltpaté med skogsbärschutney

Broccoli/ost-paté med örtsås

 

Rökta korvar från Nilssons chark i Tomelilla

Rökt leverkorv

Starkekorv

Lökkorv

 

Ostbricka

Allerum prästost 18 månader

Blå Kornblomst

Hemlagad kumminost

Brieost

Oliver

Östarps tomatmarmelad

Kött

Olinge spickeskinka med melon

Rostbiff på Angus med remouladsås och rostad lök

Örtbakad Bosarpskyckling med rabarberchutney

Rökt vildsvin från Christinehof

 

Tillbehör

Pepparrotscrème

Skogsbärschutney

Ekologisk rabarberchutney

Östarps remouladsås

Friterad lök

Pickles

Cornichoner

Sviskon

Ekologisk lingonsylt

Äpplemos

Östarps ekologiska rödbetor

Östarps ekologiska gulbetor

Ekologiska ättiksgurkor

 

Bröd och kex

Östarps mörka bröd

Surdegsbaguette

Rågknäcke från Saltå Kvarn

Finncrisp

Digesdive

 

Småvarmt och dessert

Jansons frestelse

Östarps köttbullar på Källundagris

Prinskorv från Tomelilla

Honungsglacerad lättrimmad Skånsk bröstsida

Rödkål

Gräddsås

Rökt laxomelett

Svampsås

Sillpotatis

Rostade rotfrukter

 

Dessert

Östarps ekologiska brylépudding med caramellsås

Chokladmousse på Valrhonachoklad

Kaffe eller te med hembakat