Smörgåsbord

Klassiskt Skånskt smörgåsbord så som det skall vara Serveras följande dagar: Långfredag, påskdagen, 1:a maj, mors dag & pingstdagen
Pris per person 395:- Barn 12:- per år upp t.o.m. 12 år, 13-16 år 185:-

Sallader

Rödbetssallad

Tomatsallad

Potatissallad

 

Sill

Gräddfil

Hackad rödlök

Löksill-MSC

Matjessill-MSC

Sherrysill-MSC

Vitlöksgravad sill

Senapsgravad sill

Branteviks sill

Stekt sill

Tomatsill

Kaviarsill

 

Lax, makrill & Ägg

Gravad lax ASC-lax med hovmästarsås

Varmrökt lax med dillmajonnäs

Rökt jägerkryddad makrill med äpple/kapris/örtsås

Kallrökt lax med pepparrotscrème

Ägg

 

Patéer

Laxpaté med löjromsås

Räkmousse med Östarps Rhode Islandsås

Viltpaté med skogsbärschutney

Leverpastej med Östarps ättiksgurkor och sviskon

Broccoli/ost-paté med örtsås

 

Korv

Rökt leverkorv från Nilssons Chark i Tomelilla

Salami från Melins

Lökkorv från Nilssons Chark i Tomelilla

 

Ostbricka

Prästost 18 månader

Blå Kornblomst

Hemlagad kumminost

Brieost

Oliver

Östarps tomatmarmelad

Kött

Olinge spickeskinka med melon

Kallrökt Källundagris med pepparrotscrème

Sirapsfläsk på Källundagris

Rostbiff på Angus med remouladsås och rostad lök

Varmrökt ungtuppsfilé från Tockafarmen i Genarp med rabarberchutney

Rökt vildsvin från Christinehof

 

Tillbehör

Stark ekologisk senap

Pepparrotscrème

Skogsbärschutney

Ekologisk rabarberchutney

Östarps remouladsås

Friterad lök

Pickles

Cornichoner

Sviskon

Ekologisk lingonsylt

Äpplemos

Östarps ekologiska rödbetor

Östarps ekologiska gulbetor

Östarps ekologiska ättiksgurkor

 

Bröd och kex

Östarps mörka bröd

Surdegsbaguette

Rågknäcke från Saltå Kvarn

Finncrisp

Digesdive

 

Småvarmt och dessert

Jansons frestelse

Östarps köttbullar

KRAV-certifierad prinskorv från Melins

Honungs och ingefärsglacerade lättrökt revben på Olingegris

Gräddsås

Rökt laxomelett

Svampsås

Sillpotatis

Rostade rotfrukter

 

Dessert

Östarps ekologiska brylépudding med caramellsås

Chokladmousse på Valrhonachoklad