Lördagsmeny

För oss har det alltid varit naturligt att utgå från råvaror som finns utanför dörren, det vill säga Skåne. Från och med den 1 maj 2015 är vi stolta över att kunna meddela att Östarps Gästgivaregård är KRAV-certifierat med minst 90% KRAV-godkända produkter.

Denna meny serveras helgfria lördagar

FÖRRÄTTER

Tre sorters sill med ägg, rökt leverkorv från Tomelilla, lagrad prästost & hembakat bröd

135:-

Östarps Skagentoast med löjrom
155:-

Vit sparris med hollandaisesås och
spickeskinka på Olinge utegris
145:-

VARMRÄTTER

Östarps ekologiska äggakaka på Julebodaägg med varmrökt Skånskt sidfläsk, rårörda lingon & gräslök
195:-

Hickoryrökt ASC-lax med örtaioli, picklad rödlök & dillslungad potatis
255:-

Mediumgrillad KRAV-certifierad Skånsk oxfilé med grön sparris, Hällestachampinjoner, choronsås och glacerad färskpotatis
335:-

SMÅTT & GOTT

Skånsk hovdessert på spettkaka från Vollmers spettkaksbageri i Sjöbo med vaniljglass och ljummen kräm på havtorn från Hylla
95:-

Crème brûlée vanilj
75:-

Schweizertryffel med bärsås
28:-

SKÅNEMENYN

Tre sorters sill med ägg, rökt leverkorv från Tomelilla, lagrad prästost & hembakat bröd

Östarps ekologiska äggakaka på Julebodaägg med varmrökt Skånskt sidfläsk, rårörda lingon & gräslök
Två rätter 295:-

ÖSTARPSMENYN

Vit sparris med hollandaisesås och
spickeskinka på Olinge utegris

Mediumgrillad KRAV-certifierad Skånsk oxfilé med grön sparris, Hällestachampinjoner, choronsås och glacerad färskpotatis

Crème brûlée vanilj

Tre rätter 495:-