Lördagsmeny

För oss har det alltid varit naturligt att utgå från råvaror som finns utanför dörren, det vill säga Skåne. Från och med den 1 maj 2015 är vi stolta över att kunna meddela att Östarps Gästgivaregård är KRAV-certifierat med minst 90% KRAV-godkända produkter.

Denna meny serveras helgfria lördagar

FÖRRÄTTER

Tre sorters sill med ägg, rökt leverkorv från Tomelilla, lagrad prästost & hembakat bröd

135:-

Östarps Skagentoast med löjrom
155:-

Vaniljdoftande skaldjurssoppa med halstrad pilgimsmusla och gravad forellrom
145:-

VARMRÄTTER

Östarps ekologiska äggakaka på Julebodaägg med varmrökt Skånskt sidfläsk, rårörda lingon & gräslök
195:-

Hickoryrökt ASC-lax med örtaioli, picklad rödlök, säsongens grönsaker & dillslungad färskpotatis
255:-

Rosastekt Skånsk dovhjortsytterfilé med kantareller, rosmaringräddsås, svartvinbärschutney och potatisbakelse smaksatt med Västerbottenost
335:-

SMÅTT & GOTT

Hemlagad vaniljglass med varm hjortronsylt och brownie
95:-

Crème brûlée hallon
75:-

Spettkaka från Vollmers spettkaksbageri i Sjöbo
15:-

Schweizertryffel med bärsås
28:-

SKÅNEMENYN

Tre sorters sill med ägg, rökt leverkorv från Tomelilla, lagrad prästost & hembakat bröd

Östarps ekologiska äggakaka på Julebodaägg med varmrökt Skånskt sidfläsk, rårörda lingon & gräslök
Två rätter 295:-

ÖSTARPSMENYN

Vaniljdoftande skaldjurssoppa med halstrad pilgimsmusla och gravad forellrom

Rosastekt dovhjortsytterfilé med kantareller, rosmaringräddsås, svartvinbärschutney och potatisbakelse smaksatt med Västerbottenost

Hemlagad vaniljglass med varm hjortronsylt och brownie

Tre rätter 495:-