Lördagsmeny

För oss har det alltid varit naturligt att utgå från råvaror som finns utanför dörren, det vill säga Skåne. Från och med den 1 maj 2015 är vi stolta över att kunna meddela att Östarps Gästgivaregård är KRAV-certifierat med minst 90% KRAV-godkända produkter.

Denna meny serveras lördagar från och med 6/4

FÖRRÄTTER

Tre sorters sill med ägg, rökt leverkorv från Tomelilla, lagrad prästost & hembakat bröd
135:- 
Östarps Skagentoast med löjrom
155:-

VARMRÄTTER

Östarps ekologiska äggakaka på Julebodaägg med varmrökt Skånskt sidfläsk, rårörda lingon & gräslök
195:- 
Lättrimmad MSC-certifierad torskrygg med vårens grönsaker, riven pepparrot och brynt smör
265:-
Skånsk KRAV-certifierad oxfilé med örtbakad tomat, Hällestachampinjoner, choronsås och glacerad potatis
335:-

SMÅTT & GOTT

Skånsk hovdessert på spettkaka från Vollmers spettkaksbageri i Sjöbo med vaniljglass och ljummen kräm på havtorn från Hylla
95:-

Muscovadoglass med valnötskaka på valnötter från Everlöv och äppelkompott
95:-

Schweizertryffel med bärsås
28:-

SKÅNEMENYN

Tre sorters sill med ägg, rökt leverkorv från Tomelilla, lagrad prästost & hembakat bröd

Östarps ekologiska äggakaka på Julebodaägg med varmrökt Skånskt sidfläsk, rårörda lingon & gräslök
Två rätter 295:-

ÖSTARPSMENYN

Östarps Skagentoast med löjrom

Rosastekt Skånsk dovhjortsrostbiff med timjanglacerade lökar och potatisbakelse smaksatt med lagrad prästost

Östarps vaniljglass med bärsås och brownie

Tre rätter 485:-