Gåsmiddag 2019
Våra gäss kommer från Bodil och Tore Svensson på Klasaröds Gård några kilometer ifrån oss. De föds upp på naturens egna vilkor. Alla övriga råvaror på vår gåsamiddag är KRAV eller ekologiskt certifierat.
Vi serverar gåsamiddag med start den 19/10 till och med den 17/11.
Utöver ordinarie öppettider så finns det en hel del extra kvällar.
Extra kvällar, ring för mer info. 046-802 29
Bilden ägs av Östarps Gästgivaregård AB, Fotograf Jerker Palm
Gåsameny
Östarps Gästgivaregård
2018
Östarps svartsoppa med krås, inkokta Aromaäpple,
sviskon & gåsakorv med Calvadosmarinerade sultanrussin
155:-
Alternativt
Soppa på KRAV-certifierade champinjoner från Hällesta med örtcrème & frasiga ostpinnar
135:-
100 % Skånsk gås med gåsasås, glacerad potatis, rödkål, brysselkål, sviskon, svartvinbärschutney, äpplemos på Rubinola och Östarps inlagda ekologiska gurkor
365:-
Östarps äpplekaka på Frida-äpple med vaniljsås
98:-
Våra äpple är KRAV-certifierade och kommer från Stora Juleboda Gård i Maglehem & Helenelust i Skåne-Tranås
3 rätter 595:-
Dryckesförslag
Att börja med
Champagne Palmer & Co Brut Réserve
1/1 595:-
Glas 115:-
Till soppan
Palo Cortado Solera Reserva, Lustau, Sherry, Spanien, torr
Glas 65:-
¤ ¤ ¤
Blandy’s Rainwater Madeira, halvtorr
Glas 65:-
Till Gåsen
2014 Badger Mountain Pinot Noir, Oregon, USA, Ekologiskt
445:-
Glas 95:-
¤ ¤ ¤
2016 Côtes du Rhône, Domaine Grand Bellane, Frankrike
395:-
Glas 95:-
¤ ¤ ¤
2012 La Rosta Amarone della Valpolicella Classico, F.lli Degani, Veneto, Italien
785:-
¤ ¤ ¤
2016 Ant Moore Pinot Noir, Marlborough, Nya Zeeland, Ekologisk
525:-
¤ ¤ ¤
2009/15 Les Quartz, Domaine du Caillou, Châteauneuf du Pape, Frankrike, Ekologiskt
1195:-
¤ ¤ ¤
Till Äpplekakan
2010 Tokaji Aszú 5 Puttonyos, St.Stephans Crown, Ungern
Glas 65:-
¤ ¤ ¤
Sövde Äpplefrost
17:-/cl
Önskar ni andra viner? Se gärna i vår stora vinlista