Gåsameny

Gåsmiddag 2019

Gåsapremiär 19/10
Skånsk gåsamiddag på en äkta Skånsk Gästgivaregård där allt till 99,99% är hemlagat från början till slut måste upplevas.

Våra gäss är 100% Skånska. Alla övriga råvaror på vår gåsamiddag är KRAV eller ekologiskt certifierat.

Vi serverar gåsamiddag med start den 19/10 till och med den 17/11.

Utöver ordinarie öppettider så finns det en hel del extra kvällar.
8/11, 11/11, 13/11 och 15/11

gåsmeny.jpg

Extra kvällar, ring för mer info. 046-802 29

Bilden ägs av Östarps Gästgivaregård AB, Fotograf Jerker Palm

Gåsameny

Östarps Gästgivaregård

2019

Östarps svartsoppa med krås, inkokta Aromaäpple,

sviskon & gåsakorv med Calvadosmarinerade sultanrussin

155:-

Alternativt

Soppa på KRAV-certifierade champinjoner från Hällesta med örtcrème & frasiga ostpinnar

135:-

100 % Skånsk gås med gåsasås, glacerad potatis, rödkål, brysselkål, sviskon, svartvinbärschutney, äpplemos på Rubinola och Östarps inlagda ekologiska gurkor

365:-

Östarps äpplekaka på Frida-äpple med vaniljsås

110:-

Våra äpple är KRAV-certifierade och kommer från Helenelust i Skåne-Tranås

3 rätter 595:-

Dryckesförslag

Att börja med

Champagne Palmer & Co Brut Réserve

1/1 595:-

Glas 115:-

Till soppan

Palo Cortado Solera Reserva, Lustau, Sherry, Spanien, torr

Glas 65:-

¤ ¤ ¤

Blandy’s Rainwater Madeira, halvtorr

Glas 65:-

Till Gåsen

2016 Côtes du Rhône, Domaine Grand Bellane, Frankrike, ekologiskt

395:-
Glas 95:-

¤ ¤ ¤

2017 Cycliste, Côtes du Rhône Villages, Frankrike, ekologiskt

335:-
Glas 85:-

¤ ¤ ¤

2012 La Rosta Amarone della Valpolicella Classico, F.lli Degani, Veneto, Italien

785:-

¤ ¤ ¤

2016 Ant Moore Pinot Noir, Marlborough, Nya Zeeland, Ekologisk

525:-

¤ ¤ ¤

2016 Crozes-Hermitage, Les Pierrelles, Domaine Belle, Frankrike

645:-

¤ ¤ ¤

Till Äpplekakan

2010 Tokaji Aszú 5 Puttonyos, St.Stephans Crown, Ungern

Glas 65:-

¤ ¤ ¤

Sövde Äpplefrost

17:-/cl

Önskar ni andra viner? Se gärna i vår stora vinlista