Spara som pdf

Julbord på Skånska

VILL NI UPPLEVA SKÅNSK MATGLÄDRE NÄR DEN ÄR SOM BÄST?


Då skall ni besöka oss under tiden 25/11 - 20/12 då vårt berömda hemlagade julbord står uppdukat i de genuina matsalarna.

 

Lunchjulbordet med lite färre rätter men med alla julens specialiteter serveras följande tider

1/12 t.o.m. 20/12 tisdag t.o.m. fredag serveras lunchjulbordmed ankomst 11.30 - 14.00


Boka bord
Pris per person 385:-

 

 

Stora Julbordet serveras på följande tider

25/11 till och med 19/12

 

Torsdag & Fredag 18.00 - 23.00

Lördag 14.00 - 23.00

Söndagar 12.00 - 19.00

 

Pris per person 565:-

Barn betalar 15:- per år upp till och med 12 år.

13-16 år 250:-


 

Vi har även extra kvällar 

5/12, 19/12

 

 

Ring för mer info. 046-802 29

 

 


Övriga tider efter överenskommelse.


För sällskap eller grupper över 25 personer vänligen ring för prisuppgift.

 

 

Östarps Stora Julbord

 

Sallader

Rödbetssallad

Tomatsallad

Potatissallad

 

 

Sill

Gräddfil

Hackad rödlök

Löksill-MSC

Portvinssill -MSC

Currysill-MSC

Kryddsill

Glasmästarsill-MSC

Matjessill-MSC

Sherrysill-MSC

Vitlöksgravad sill

Senapsgravad sill

Chili/lime sill

Branteviks sill

Stekt sill

Tomatsill

Kaviarsill

Svens citronsill

Skånsk senapssill

 

Lax, makrill & Ägg

Gravad ASC-certifierad lax med ekologisk hovmästarsås

Varmrökt lax med ekologisk dillmajonnäs

Rökt jägerkryddad makrill MSC med äpple/kapris/örtsås

Kallrökt lax med pepparrotscrème

Ekologiska Ägg

 

Patéer

Ekologisk laxpaté med löjromsås

Räkmousse MSC med Östarps Rhode Islandsås

Viltpaté med svartvinbärschutney

Leverpastej med Östarps ekologiska ättiksgurkor och sviskon

Ekologisk broccolipaté med örtsås

 

 

Korv

Rökt leverkorv från Tomelilla

Grönpepparkorv

Angus kallrökt äpplekorv från Friskatorpet

Skånsk salami från Bondens Bästa

Skånsk leverkorv från Tomelilla

 

 

Kött

Griljerad lättrökt Olingeskinka 

Olinge spickeskinka

Fläskroulad på KRAV-certifierad Källundagris  

                   Varmrökt majskyckling från Klasaröd                  

                           Kanelfläsk på Olingegris                          

                              Rostbiff på KRAV-certifierad ytterlår                         

            Tjälknöl på Skånsk dovhjort          

                        Kalvsylta på KRAV-certifierad kalv från Långaröd                        

                          Pressylta på KRAV-certifierad Källundagris                          

      Sprängd anka

                   Rökt rådjur                      

                  Kallrökt vildsvin från Christinehof                  

Grisatassar på Olingegris

 

 

Tillbehör

Östarps skånska senap

Stark ekologisk senap

Pepparrotscrème

Skogsbärschutney

Ekologisk rabarberchutney

Östarps remouladsås

Friterad lök

Pickles

Cornichoner

Sviskon

Ekologisk lingonsylt

Ekologisk jordgubbssylt

Ekologisk Sirap

Äpplemos

Östarps ekologiska rödbetor

Östarps ekologiska gulbetor

Östarps ekologiska ättiksgurkor

 

Ostbricka

Whiskycheddar

Allerum XO

Ekologisk brie

Ekologisk blå Kornblomst

Hemlagad kumminost

Oliver

Östarps ekologisk tomatmarmelad

 

Bröd och kex

Östarps ekologiska julbröd

Skånsk kavring

Ekologsikt rågknäcke

Finncrisp

Digesdive


Småvarmt och dessert

Jansons frestelse

Östarps köttbullar på KRAV-certifierad Källundagris

Handknuten prinskorv från Tomelilla

Russinspäckad blodkorv från Per i Viken

Honungs och ingefärsglacerade revben på Olingegris

Kycklingklubbor från Bjärefågel

Rökt laxomelett

Lutfisk Krokfångad MSC

Ekologisk senapssås

Svampsås

Bruna bönor

Ekologisk brunkål

Ekologisk rödkål

Ekologisk sillpotatis

Brysselkål

 

Frukt & Godis

Ekologiska clementiner

Skånska Ingrid-Marieäpple

Vindruvor

Dadlar 

Fikon

Ischoklad

Gräddkolor

Stubbar

Vildas chokladmums

KRAV-certifierade pepparkakor

 

Dessert

Östarps ekologiska julgröt

Östarps ekologiska ostkaka

Östarps ekologiska jordgubbssylt

Saftsås

Vi reserveras oss för eventuella ändringar
eller avvikelser med hänsyn till säsong

Östarps Gästgivaregård | 275 63 Blentarp | Tel 046-802 29
In english